Økologiske oster

Økologiske oster
Det ystes som aldri før! MENY har fokus på økologisk mat og vi vil tilby våre kunder stadig flere varer til konkurransedyktige priser. Her finner du en oversikt over noen av de økologiske ostene som selges hos MENY.

Nýr 

På Grøndahl Gård produseres det Nýr - en fløyelsmyk, hvit ferskost med et tydelig friskt og syrlig preg. Nýr lages av syrnet, økologisk, helmelk fra lykkelige kuer med glimt i øyet, uten noen form for tilsetningsstoffer.

Med lav fettprosent og høyt proteininnhold er Nýr et sunt produkt. Bruksområdene er både på brødskiven og i desserter, eller som et alternativ til rømme og fløte i matlaging.  

Les mer om Nýr her

Den blinde Ku

Siden begynnelsen av 2008 har Den blinde Ku fått levert økologisk melk fra Tine og flere av de gode ostene deres er nå økologiske. De bruker mikrobiell løype, som betyr at all ost fra Den blinde Ku kan spises av alle som vil unngå produkter laget av animalsk løype: muslimer (halal), jøder (Kosher) og vegetarianere. 

Les mer om Den blinde Ku her

Whyfe of Bath

Whyfe of Bath er en økologisk fastost. En håndverksost som minner om Gouda. Smaken endres litt etter sesong, men den er alltid søt og rik. Ypperlig både som pålegg og snacks, eller i salater. Osten kan også grilles eller brukes til gratinering, da den har gode smelteegenskaper. 

Rørosmeieriet 

Rørosmeieriet tilbyr økologisk mat av høy kvalitet gjennom industrialisert håndverksproduksjon, med utspring i rike mattradisjoner og gode råvarer fra Rørostraktene.

Les mer om Rørosmeieriet her

Eggen Gardsysteri 

Gården Eggen ligger i fjellbygda Vingelen i Tolga kommune og der produseres det ost av økologisk melk i eget gardsysteri. Eggen Gardsysteri er spesielt kjent for blåmuggosten Fjellblå. I tillegg har de fire andre gode oster av høy kvalitet - Fjellost, Eggenspesial og Salatost med Fjellurt og kvitløk.

Les mer om Eggen Gardsysteri her