En effektiv håndvaskguide fra Lano

En effektiv håndvaskguide fra Lano

Å mestre kunsten av håndvask er mer enn bare en rutine; det er en viktig del av daglig hygiene som beskytter mot sykdom. Dette er fremgangsmåten som sørger for rene hender.

Å opprettholde god håndhygiene er ikke komplisert. Det involverer noen få, men viktige skritt som du kanskje ikke var klar over. 

Husk såpe til håndvasken!

Slik vasker du hendene

Følg disse stegene for å sikre en grundig og effektiv håndvask hver gang. 

  1. Start med vann: Fukt hendene med varmt vann. Varmt vann bidrar til å løse opp smuss og gjøre såpen mer effektiv.
  2. Påfør såpe: Bruk Lano håndsåpe, enten flytende eller såpestykke, for å fjerne bakterier effektivt. Lano såpe er skånsom mot huden men hard mot bakterier, noe som gjør den ideell for hele familien.
  3. Skum opp: Gni håndflatene sammen for å skape et rikt skum. Dette hjelper til med å løfte smuss og mikrober fra hudens overflate.
  4. Vask hendene grundig: Bruk den ene hånden til å vaske den andre og motsatt. Sørg for å rengjøre begge sider av hendene, mellom fingrene, og ikke glem tommelen!
  5. Rengjør fingertuppene: Gni fingertuppene mot håndflaten for å sikre at de også blir rene. Dette er spesielt viktig, da fingertuppene ofte kommer i kontakt med ansiktet.
  6. Ikke glem håndleddene: Vask oppover håndleddene for å sikre total renhet.
  7. Skyll og tørk: Skyll hendene godt under rennende vann, og tørk dem grundig med et håndkle eller tørkepapir.

Hvor lenge må man vaske hendene? 

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler en håndvasktid på 40-60 sekunder for å sikre at hendene blir helt rene. Selv om dette kan virke lang tid, spesielt for barn, er det avgjørende for å bekjempe bakterier effektivt.

Vask de henda!