Slik griller du skalldyr
Det blir sjelden feil med skalldyr om sommeren. Mange synes kanskje det virker vanskeligere med fisk og skalldyr på grillen enn med kjøtt, men det er både raskt og enkelt!
Slik griller du hummer
Hummer er godt i både suppe, salat, på skalldyrfat, koket eller grillet. I sommer kan du prøve deg på grillet hummer med kryddersmør, servert med en frisk salat, ferskt brød og chilimajones.
Når hummeren er delt i to og paven fjernet, er selve prosessen med å grille den både raskt og enkel.
Slik gjør du:
- Legg hummerdelene med skallet ned på et grillbrett.
- Fordel kryddersmør på hummerne, og sett brettet på direkte varme på glovarm grill i to-tre minutter under lokk, til smøret har smeltet.
- Serveres og nytes umiddelbart.
Gratinerte sjøkreps på grillen
Sjøkreps er et festmåltid som passer perfekt til lyse sommerkveld med gode venner. Gratinerte sjøkreps smaker fantastisk, ser imponerende ut – og er overraskende enkelt å lage.
Dette trenger du:
- Sjøkreps
- Urtesmør
- Bagetter
Slik gjør du:
- Del sjøkrepsen i to på langs, fordel ramsløksmøret
- Legg den på sjøkrepsen på grillen med skallet ned.
- Legg på lokk og grill i ca. 3 minutter til smøret er smeltet.
Slik damper du blåskjell på grillen
Hvitvinsdampede blåskjell er enkelt, raskt og ikke minst veldig godt!
For å dampe blåskjell på grillen trenger du et dobbelt lag med aluminiumsfolie som pensles med smør.
Ha alle ingrediensene i folien og lukk igjen. Sett pakken over god varme, og la det dampe til alle skjellene har åpnet seg. Skjellene som ikke har åpnet seg kaster du.
Har du alt du trenger?
Grillspyd med kamskjell og kongereker
Har du prøvd grillspyd med sjømat? I denne har vi brukt både kamskjell og kongereker, som marineres i urtesmørmarinade og serveres sammen med syrlig sitrussaus og aioli.