Lykkelig av trening?

Lykkelig av trening?

Er det virkelig slik at du blir lykkelig av trening? Tro det eller ei, ja det blir du.

Du har kanskje lagt merke til at humøret stiger rett etter en treningsøkt. Selv om man er sliten, er man ofte glad og føler seg vel når man har trent.

Det høres nesten for godt ut til å være sant. Kroppen produserer nemlig noen hormoner som utløses blant annet under trening: Endorfiner heter de og kan kalles kroppens eget lykkedop. Disse gir deg en overskuddsfølelse, glede og velbehagsfølelse. Jo mer du trener for eksempel styrketrening, jo mer «avhengig» blir du av å kjenne på dette velbehaget.

Jeg kan ha dager der jeg er i dårlig humør eller er litt smådeppa, men vet at bare jeg kommer meg på trening, så vil alt kjennes så mye bedre etterpå. Trening er en fantastisk pille for kropp og sjel. For en som hater trening, og som ikke har trent på mange år, høres dette provoserende ut. Trening er for mange alt annet enn gøy.

Tips: Tenk at du skal holde ut i tre uker. Bestem deg for det. Kom deg gjennom de tre første ukene. Det vil nemlig snu. Tro meg. Stølhet, høy puls og sure muskler varer ikke evig. Bedre form og endringer på kropp, humør, styrke og energi er bonusen. Gi det 3 uker. Det er det verdt.