Mat og treningstips

Treningselsker eller nyfrelst mosjonist? Her finner du enkle tips til å holde deg i aktivitet gjennom dagen, inspirasjon til å velge bedre måltider og hvordan du kan få en litt sunnere hverdag uten at det går utover kosen. 

Næringsrik mat for en aktiv hverdag

Enten du trener til stafett eller bare vil ha mer energi i hverdagen, er det ingen hemmelighet at det lønner seg å gi kroppen riktig næring for å holde ut hele dagen. Du trenger ikke kutte ut kosen eller desserten, men heller spise mer av det som er grønnere, grovere og renere. Frukt og grønnsaker, rent kjøtt, belgvekster og fullkornsprodukter er enkle steg til mer energi i hverdagen. 

Emblem
Kroppen trenger 2,5 liter væske per dag? Vi får i oss ca. 1 liter gjennom mat, og vi bør derfor drikke ca. 1,5 liter i løpet av dagen.

Trening i tidsklemma

Synes du det er vanskelig å få tid til trening i en hektisk hverdag? Det er ikke bare på treningssenteret man kan være aktiv - det er også mange hverdagsaktiviteter og små grep du kan ta for en litt mer aktiv hverdag. 

Ikke glem den viktige styrketreningen

Styrke handler ikke nødvendigvis om å bli stor og muskuløs, men om å gi kroppen de beste forutsetningene for å fungere godt - så lenge som mulig. Muskler er nemlig så mer enn bare store armer! Musklene støtter oss når vi står, sitter og går, de gjør det enklere å løfte alt fra handleposene til barnebarna. Her er noen tips til styretrening - uansett alder. 

Gode proteinkilder til måltidene:

God motivasjon til treningen

Er dørstokkmila litt lang, eller er det vanskelig å prioritere tid til trening i en hektisk hverdag? Det er ingen hemmelighet at trening hjelper mye på både fysisk og psykisk helse, men det er ikke alltid like lett å hoppe i treningstøyet etter en lang dag, eller å starte opp etter en lenger pause. Her er en liten motivasjonsboost!

Rask energi før eller etter trening