Treningsstudioet - hvordan finne frem

Treningsstudioet - hvordan finne frem

Når høsten og kulda sniker seg på, er det på tide å ta treningsøktene inne. Da er det greit med noen tips om hvordan man finner frem i junglene av treningsapparater.

Det er mange som synes det er skummelt å bevege seg alene på treningssenteret. Usikkerhet om bruk av utstyr gjør det tryggere å gå på saltimer eller å la vær å trene på de kalde årstidene. Jeg håper at mer kunnskap kan få nettopp deg til å bevege deg inn i styrkeavdelingen. Ingen treningsstudioer ser like ut, og de forskjellige avdelingene kan være på forskjellige steder. 

Men stort sett vil treningsstudioet bestå av følgende:

  • En avdeling med kondisjonsapparater (som mange jenter kjenner godt til).
  • En eller flere saler (for aerobic og styrketimer i sal). Hjelp får man i resepsjonen. På ubemannede sentre er det ofte ikke saler.
  • En apparatpark med alle apparatene på senteret. Les infoen på apparatene. Beinapparater er som regel samlet et sted, bryst og rygg et annet og mage gjerne i en avdeling med uttøying.

I tillegg er det den avdelingen som de fleste bør bevege seg inn i: frivektsavdelingen. I frivektsavdelingen vil du finne stativer med vektstenger der du kan trene knebøy, markløft og andre øvelser med vektstang. Hovedsakelig beinøvelser.

Du vil også finne en rekke med manualer som er oppstilt i stigende rekkefølge. Her vil det også stå benker, som du kan justere ryggen på ut fra hvordan du skal bruke benken (liggende eller sittende). Ellers kan du også finne benkpress-stativer og en eller to kabelstativer.