Litt sunnere inspirasjon
bilde av embelem

Litt sunnere inspirasjon

Det handler ikke om å velge bort, men å spise mer av alt som er bra for oss. Vi vil gi deg Sunnspirasjon i hverdagen: De enkle tipsene og triksene som gjør måltidene litt sunnere. Mer frukt og grønnsaker, fullkornsprodukter og rene råvarer.

Vi i MENY kaller det å spise grønnere, grovere og renere. 

Spis mer fisk i hverdagen

Mange har et litt anstrengt forhold til fisk, men slik burde det ikke være. Fisk er rask mat, enkelt å tilberede og kan brukes til mye mer enn du tror! Her er våre beste tips og oppskrifter, slik at du kan lykkes med fiskemåltider til barn og voksne

-30% på et stort utvalg fersk fisk hver tirsdag

Mer frukt og grønt på tallerkenen

Å spise grønnere betyr mer grønnsaker, frukt, bær og belgfrukter i måltidene, ved å legge til eller bytte ut. Skap nye, gode vaner med litt mer grønt på tallerkenen - til alle måltider. Det kan være så enkelt som agurk og paprika på brødskiven til frokost, eller litt frisk, grønn salat til pizzaen.

Ukens tilbud på frukt og grønnsaker:

Velg grovt i hverdagen

Å spise grovere betyr å velge fullkornsprodukter med mer kostfiber, som grovt brød, fullkornspasta– og ris. Grove kornprodukter inneholder mer næringsstoffer og holder deg mett lenger. Små grep kan gjøre store utslag! Velg et litt grovere brød til hverdags, og prøv gjerne fullkornspasta til middagen. 

Prøv noe litt grovere i hverdagen

Spis mer av de rene råvarene

Å spise renere betyr å velge rene råvarer som fisk, skalldyr og rent kjøtt. Med rene produkter kan du blant annet regulere fett- og saltinntaket ditt bedre.

Kjøttfri mat full av gode smaker

Vegetarmat er ikke hva det en gang var. Det finnes mange spennende oppskrifter, smaker og kjøtterstatninger for deg som ønsker å ha en kjøttfri middag i ny og ne, en gang i uka eller kutte ut kjøtt helt.

Her er tips og inspirasjon til deg som vil kutte ned på kjøttforbruket!