Litt sunnere inspirasjon
bilde av embelem

Litt sunnere inspirasjon

Det handler ikke om å velge bort, men å spise mer av alt som er bra for oss.
Vi vil gi deg sunnspirasjon i hverdagen: De enkle tipsene og triksene som gjør måltidene litt sunnere. Mer frukt og grønnsaker, fullkornsprodukter og rene råvarer.

Vi i MENY kaller det å spise grønnere, grovere og renere. 

Spis mer fisk i hverdagene

Mange har et litt anstrengt forhold til fisk, men slik burde det ikke være. Fisk er rask mat, enkelt å tilberede og kan brukes til mye mer enn du tror! Her har vi samlet noen av våre beste tips og oppskrifter, slik at du kan lykkes med fisk til lunsj og middag for både barn og voksne. 

Emblem
Hver eneste tirsdag får -30% på all fersk fisk fra fiskedisken. En perfekt anledning til å prøve noe nytt eller å handle inn fisk til ukens middager.

Husk fisketirsdag!

Mer frukt og grønt på tallerkenen

Å spise grønnere betyr mer grønnsaker, frukt, bær og belgfrukter i måltidene, ved å legge til eller bytte ut. De er gode kilder til ulike vitaminer, mineraler og kostfiber. Belgfrukter som erter, bønner og linser er også fine proteinkilder.

Skap nye, gode vaner med litt mer grønt på tallerkenen - til alle måltider. Det kan være så enkelt som agurk og paprika på brødskiven til frokost, eller litt frisk, grønn salat til pizzaen.

Ukens tilbud på frukt og grønnsaker:

Velg grovt i hverdagen

Å spise grovere betyr å velge fullkornsprodukter med mer kostfiber, som grovt brød, fullkornspasta– og ris. Grove kornprodukter inneholder mer næringsstoffer og holder deg mett lenger.

Små grep kan gjøre store utslag! Velg et litt grovere brød til hverdags, og prøv gjerne fullkornspasta til middagen. 

Prøv noe litt grovere i hverdagen

Spis mer av de rene råvarene

Å spise renere betyr å velge rene råvarer som fisk, skalldyr og rent kjøtt. Med rene produkter kan du blant annet regulere fett- og saltinntaket ditt bedre.

Å lage ting fra bunnen av og velge rene, uprosesserte råvarer kan virke skremmende - men du kan lage enkle og smakfulle måltider i en fei! Prøv noe nytt, kanskje du får en ny favoritt?

Kjøttfri mat full av gode smaker

Vegetarmat er ikke hva det en gang var. Det finnes mange spennende oppskrifter, smaker og kjøtterstatninger for deg som ønsker å ha en kjøttfri middag i ny og ne, en gang i uka eller kutte ut kjøtt helt.

Her er tips og inspirasjon til deg som vil kutte ned på kjøttforbruket!