Stekt laks med søtpotetmos og brokkolisalat

Laks er enkelt og raskt å lage og i tillegg veldig sunt. Sammen med MENYs egen brokkolisalat, Jacobs Utvalgte ramsløksmør og søtpotetmos har du en sikker vinner på middagsbordet som vil falle i smak hos både store og små.
Stekt laks med søtpotetmos og brokkolisalat

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Tips!

Press gjerne litt sitronsaft over retten like før servering.

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær søtpotetene i jevne biter. Kok dem helt møre i vann, ca. 20 minutter. Hell av vannet og mos søtpotetene i en hurtigmikser eller med en stavmikser. Tilsett smør og crème fraîche og mos alt godt sammen. Smak til med salt og kvernet pepper.
  2. Krydre laksen med salt og pepper. Stek filetene i ramsløksmøret i en stekepanne eller på grillen, til fisken er gyllen på begge sider og gjennomstekt. Dette tar ca 4 minutter på hver side.
  3. Server den stekte laksen med søtpotetmos, brokkolisalat og kryddersmøret du stekte fisken i.