Sunnspirasjon:  Grønnere, grovere og renere mat

Sunnspirasjon: Grønnere, grovere og renere mat

Det handler ikke om å velge bort, men å spise mer av alt som er bra for oss. Mer frukt og grønnsaker, fullkornsprodukter og rene råvarer. Vi i MENY kaller det å spise grønnere, grovere og renere.

Med et stort utvalg og landets rikeste frukt- og grøntavdeling, salatbar, fiskedisk og ferske ferdigretter, gjør vi det enklere for deg å spise litt sunnere ­– uansett hvem du er.

Slik spiser du grønnere

Å spise grønnere betyr mer grønnsaker, frukt, bær og belgfrukter i måltidene, ved å legge til eller bytte ut. De er gode kilder til ulike vitaminer, mineraler og kostfiber.

Belgfrukter som kikerter, bønner og linser er også fine proteinkilder.

Emblem
I frysediskene finner du også et godt utvalg av frukt og grønt med god kvalitet. Perfekt for kjappe middager!

Slik spiser du grovere

Å spise grovere betyr å velge fullkornsprodukter med mer kostfiber, som grovt brød, fullkornspasta– og ris. Grove kornprodukter inneholder mer næringsstoffer og holder deg mett lenger.

Emblem
Bruk brødskalaen aktivt når du handler. Velg brød som har 3 eller 4 deler markert på brødskalaen - da er du sikret et brød med over 50% grovhet.

Har du prøvd disse?

Bruk brødskalaen når du handler

Bruk brødskalaen når du handler

Det kan være vanskelig å bedømme hvor grovt et brød er ut fra utseende. Lyse brød kan være bakt med mye sammalt mel, og mørke brød kun med siktet mel. Se hvordan du enkelt bruker brødskalaen.

Slik spiser du renere

Med renere mener vi å velge rene råvarer som fisk, skalldyr og rent kjøtt. Med rene produkter kan du blant annet regulere fett- og saltinntaket ditt bedre.

Det trenger ikke å være hverken vanskelig eller tidkrevende. Visste du at fisk superkjapp middag? Fisk trenger nemlig sjeldent å tilberedes lenger enn 10-15 minutter!

Fisketirsdag hos MENY

Fisketirsdag hos MENY

Velkommen til Fisketirsdag hos MENY. Hver tirsdag har vi tilbud på fersk fisk og gir deg sunnspirasjon til enkle middagstips med fisk.

Blandingsprodukter

Å velge renere mat betyr også å velge de blandingsproduktene som inneholder størst mulig andel av rent kjøtt eller fisk. Hva med å bytte ut kjøttdeig med karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig, eller velge fiskekaker med en høyere andel fisk?