Nøkkelhull gjør det enklere å velge sunnere

Nøkkelhull gjør det enklere å velge sunnere

Nøkkelhullet gjør det enklere å velge sunnere, men hva betyr det at noen matvarer er merket med Nøkkelhull? Les om kravene som stilles til innholdet i matvarene.

Varer som er nøkkelhullsmerket inneholder mindre mettet fett, salt og sukker, og mer kostfiber enn andre varer i samme kategori.

Enklere å velge sunnere

Det er Helsedirektoratet og Mattilsynet som med Nøkkelhullmerkingen ønsker å bidra til et sunnere kosthold i befolkningen - og gjøre det enklere å følge kostrådene i praksis. 

Symbolet finner du på pakningen av ferdigpakkede produkter. I tillegg har vi merket dem på hyllen og i nettbutikken.

Emblem
Nøkkelhullet kan være en snarvei til gode matvaner. Ved hjelp av merket er det enkelt å finne sunnere alternativer i butikken.

MENY har mer enn 1200 varer merket med nøkkelhull

Hos MENY finner over 1200 nøkkelhullsmerkede varer. Kategoriene du kan finne dem i er meieriprodukter, margarin og matoljer, kjøtt og kjøttprodukter, fiskeprodukter, ferdigretter, brød- og kornvarer, pasta, mel og gryn, vegetabilske produkter med samme bruksområde som meieriprodukter og kjøttprodukter.

Du finner dessverre ikke nøkkelhullsvarer i kategoriene barnemat for barn opp til 3 år, syltetøy, juice, sauser, salatdressinger, majones, tørrmelk, egg, brunost og prim, godteri, sjokolade, is, pannekaker, kaker og snacks som potetgull og peanøtter.

Ubearbeidet fisk er automatisk nøkkelhullsmerket - utforsk vår flotte fiskedisk og se utvalget! Ubearbeidet fisk er automatisk nøkkelhullsmerket - utforsk vår flotte fiskedisk og se utvalget!

Naturlig nøkkelhullsmerket

Noen produkter er naturlig sunne og nøkkelhullsmerket som de er. Det gjelder ubearbeidet fisk, frukt, bær og grønnsaker. Dette er varer du finner ekstra mye av hos MENY.

Les mer om Nøkkelhullsmerket