Nøkkelhull gjør det enklere å velge sunnere

Nøkkelhull gjør det enklere å velge sunnere

Nøkkelhullet gjør det enklere å velge sunnere, men hva betyr det at noen matvarer er merket med Nøkkelhull? Les om kravene som stilles til innholdet i matvarene.

Enklere å velge sunnere

Det er Helsedirektoratet og Mattilsynet som med Nøkkelhullmerkingen ønsker å bidra til et sunnere kosthold i befolkningen - og gjøre det enklere å følge kostrådene i praksis. Helsedirektoratet ønsker at vi skal ha et kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk. De anbefaler også at vi reduserer mengden bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker. 

Emblem
Varer som er nøkkelhullsmerket inneholder mindre mettet fett, salt og sukker, og mer fiber og fullkorn enn andre varer i samme kategori. Dersom du velger et av disse produktene, tar du et litt bedre valg når du handler.

Symbolet finner du på pakningen av ferdigpakkede produkter. I tillegg har vi merket dem på hyllen og i nettbutikken.

MENY har et stort utvalg varer med nøkkelhullmerket

Du vil kunne finne nøkkelhullsmerket innen de fleste kategorier i butikken, for eksempel innen frukt og grønt, brød, pasta, meieriprodukter, oljer, kjøtt, fisk, ferdigretter og sauser. Matvarer som brus, godteri, kaker og kjeks kan ikke få nøkkelhullsmerket. 

Naturlig nøkkelhullsmerket

Noen produkter er naturlig sunne og nøkkelhullsmerket. Det gjelder ubearbeidet fisk, frukt, bær og grønnsaker. Dette er varer vi har et rikt utvalg av hos oss i MENY.

Ubearbeidet fisk merkes ikke, men kvalifiserer likevel for nøkkelhull. Besøk oss ved fiskedisken og se utvalget! Ubearbeidet fisk merkes ikke, men kvalifiserer likevel for nøkkelhull. Besøk oss ved fiskedisken og se utvalget!

Les mer om Nøkkelhullsmerket her
Emblem
Nøkkelhullet kan være en snarvei til gode matvaner. Ved hjelp av merket er det enkelt å finne sunnere alternativer i butikken.