Svinefilet med bakt potetsalat og appelsin

Helstekt indrefilet av svin er magert, mørt, enkelt å tilberede og smaker fantastisk. Denne oppskriften med bakt nypotetsalat og appelsin er en sikker vinner på middagsbordet!
Svinefilet med bakt potetsalat og appelsin

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Legg nypoteter i en aluminiumsform. Dryss over olje, salt, pepper og timian. Bak potetene på grillen eller i ovnen på 180 grader i ca. 30-40 minutter, eller til de er møre.
  2. Gni svinefileten inn med salt, pepper og timian. Pensle med olje og brun den raskt på grillen eller i stekepannen. Flytt fileten over på indirekte varme og grill den videre i 15-20 minutter, eller stek den videre i ovnen på 180 grader. Fileten er lett rosa ved 70 grader, gjennomstekt ved 76 grader. Bruk steketermometer. Pensle svinefileten med honning mot slutten av steketiden. La fileten hvile i minst 5 minutter før den skjæres i skiver.
  3. Hakk soltørket tomat i strimler. Bland bakt nypotet med soltørket tomat og ruccula. Skrell appelsinen og kutt fruktkjøttet i biter. Vend inn i potetsalaten.