Mat som gir energi

Mat som gir energi

Et aktivt liv krever næringsrik mat, uansett om du trener eller vi ha overskudd til å løpe rundt med barna. Det beste du kan gjøre er å spise variert. Tenk grovere, grønnere, renere.

Anne Marte er vår egen trener og kostholdsveileder. I tett samarbeid med matarbeiderne våre, inspirerer hun til en aktiv og sunnere hverdag. 

Orker du ikke å være aktiv, kan det skyldes kostholdet. Vi er avhengige av nok energi og næringsstoffer for å ha overskudd i en travel hverdag.

Start gjerne dagen med en frokost rik på grove kornprodukter med mye kostfiber. Kostfiber holder deg mettere lenger. Gode karbohydrater og kostfiber finner du i grovt brød, knekkebrød, havregryn, kornblandinger, frukt og grønnsaker.

Spis mindre raske karbohydrater som sukker og hvitt mel. De gir kortvarig energi og lite næringsstoffer og dermed mindre overskudd i an aktiv hverdag. Hilsen Anne Marte

En kropp som er mye i bevegelse trenger gode karbohydrater og proteiner, både før og etter trening. Gode proteinkilder kan være egg, kjøtt, fisk, melkeprodukter og belgvekster.

Sunn mat bidrar til at kroppen bygger seg sterkere og forebygger også skader. Husk å drikke nok vann! 

Få mer Sunnspirasjon her

5 tips som gir deg overskudd i hverdagen

  1. Sett deg enkle mål og skriv dem ned! Ingenting slår gleden og mestringsfølelsen av å nå et mål man har satt seg.
  2. Bare 30 minutter aktiv bevegelse hver dag gjør mye for helsen.
  3. Spiser du variert og inkluderer grønnsaker, fisk, fullkorn og gjerne litt melkeprodukter, får du lettere i deg alt kroppen trenger.
  4. Bli med på leken! Det er mye aktivitet i barnelek.
  5. Hold energien oppe med sunne mellommåltider.