Apparater eller frivekter?

Apparater eller frivekter?

Det er ikke så lett å vite om man bør trene med apparater eller frivekter, og for mange er det ofte lett å velge apparatene.

Hvis nybegynnere først beveger seg over i styrkeavdelingen, sverger mange til apparatene. Fordelene med dette er at det er vanskelig å gjøre øvelsene feil. Du kan stort sett bare presse eller strekke i én bestemt retning. 

Men hvis jeg sier til deg at du får mye bedre treningseffekt om du velger frivektene, hadde du valgt det da? Enkelt forklart gjør vi i hverdagen sjelden bevegelser som er låste som i et apparat. Dermed trener vi på noe som vi aldri gjør i hverdagen. Gå tilbake til anatomien vår. Se hvordan kroppen vår henger sammen i en fantastisk og kompleks helhet av skjelett, sener og muskler.

Vi er et system som helst vil trenes sammen. Med frivekter kan du gjøre bevegelsene mer naturlige for deg. Du bruker mye mer tilleggsmuskulatur enn i et apparat. Effekten blir større på hele kroppen.

Ulempen med frivekter er at det tar litt tid før du føler du har full kontroll på bevegelsene. Det tar litt tid å bli dreven, men fortvil ikke. Her på sportymeny.no skal vi gi deg ALL informasjon og trygghet, så du uten problemer kan velge å trene med frivekter.