Små valg – store forandringer

Små valg – store forandringer

Det er de små valgene vi gjør som kan utgjøre den store forskjellen. Små valg som der og da føles ubetydelige. Valgene som ikke krever ekstrem disiplin og viljestyrke å gjennomføre, men som samlet har en magisk og virkningsfull kraft.

Valg 1: Istedet for å droppe frokosten setter du klokka på 15 minutter tidligere. Dermed rekker du å varme opp en skål med havregrøt spedd med noen nøtter og et glass ferskpresset appelsinjuice. Et måltid som gjør deg opplagt, får i gang forbrenning din og setter standarden for resten av dagen.

Valg 2: Når du ankommer jobb bestemmer du deg for å ta trappen i stedet for heisen denne dagen. De tre etasjene opp og ned blir byttet ut med trappen, også på vei til lunsjen og når du skal til kopirommet.

Valg 3: Under lunsjen dropper du dagens varmrett til fordel for en salat fra salatbuffeten. Du lesser på med rikelig med grønnsaker, rent kjøtt og grovt brød. Da blir du  passe mett og proppfull av antioksidanter.

Valg 4: I bilen på vei hjem fra jobb fisker du opp nøtteposen du strategisk har liggende i hanskerommet. Du knasker i deg en håndfull nøtter før du parkerer bilen ved matbutikken, så du unngår å være stupsulten når du skal inn og handle.

Valg 5: Vel inne i butikken fisker du opp mobilen fra baklomma og finner frem MENY-appen. Da blir det lett å kjøpe inn de ingrediensene til middagsoppskriften du planla dagen i forveien, samt se om du har noen ubrukte, nyttige kuponger. Dermed sparer du tid og kan unngå fristelser, – men husk at det er lov å la seg friste en gang i blant. 

Valg 6: Middagen lages og du får med resten av familien som hjelpere. Dette er sosialt, i tillegg til at barna synes det smaker enda bedre siden de har vært med å lage maten selv.

Valg 7: I stedet for å forsyne deg to runder med middag og ende opp stupmett tar du i dag kun en porsjon. Denne koser du deg imidlertid med, og oppdager faktisk at du er mett før du pleier å forsyne deg på nytt.

Valg 8: I stedet for is til dessert har du kjøpt inn en to kurver med bær i dag. Med to kurver jordbær kan alle fire i familien forsyne seg med dessert to runder for en tiendel av kalorinnholdet til iskrem.


Bytt ut iskremdesserten med et deilig fruktfat

Valg 9: Etter middag er det så fristende å legge seg litt på sofaen, men i dag tar dere turen ut i hagen i stedet. Barna er henrykte når du risser opp to målfelt og foreslår en runde med fotball; ”barna mot de voksne”. 

Valg 10: Når barna er lagt bestemmer du deg selv for å legge deg en time tidligere enn vanlig. Noe som du er veldig fornøyd med neste morgen når du for en gangs skyld våkner uthvilt.

Det er de små valgene vi tar i hverdagen vår som er de mest virkningsfulle. Nettopp fordi de er så små oppleves de ikke som en forsakelse eller et tap. Dette gjør de lettere å utføre og lettere å godta.

Hva er dine 10 valg for morgendagen? Det er ikke mer som skal til for å endre helsen din til det bedre.