10 gode vegetarmiddager

10 gode vegetarmiddager

Ønsker du å spise mindre kjøtt, men trenger noen gode middagstips? Vi har samlet 10 gode kjøttfrie oppskrifter.

1. Spinatpai med chevre

Pai er en klassiker som metter godt med mye egg, melk og ost.

Fyllet kan du variere etter smak, men gode grønnsaker som spinat, brokkoli, sopp, løk og purre egner seg godt. I denne paien bruker vi spinat og chevre.

2. Falafel i pita

Falaffel kan du kjøpe ferdig og lage fra bunnen. De små bollene er milde og barnevennlige, og er supre i grove pitabrød med grønnsaker og dressing.

Tzatziki blir ofte brukt til falafel, men rømmedressing er like bra!

3. Chili sin carne

Den populære gryteretten chili con carne kan gjerne lages uten kjøtt. Her finner du mange spennende krydder som kanel, chili, spisskummin og til og med kakao.

4. Kremet pasta med ricotta

Prøv denne pastaretten med ricottaost, purre og nøtter. Her har vi brukt tagliatelle, men all pasta er like bra. Velg gjerne fullkorn.

Server med revet parmesan, ristede valnøtter, saften av sitron og fersk oregano. 

Emblem
Velg gjerne fullkornpasta, for en litt sunnere middag!

5. Baked feta pasta

Tik tok hiten baked feta pasta er en enkel og populær hverdagspasta basert på massevis av friske tomater, og smaksrik fetaost.

6. Tofusalat

Tofu er populært som erstatning for kjøtt og er laget av soyabønner. De egner seg godt varmebehandlet og trekker til seg mye god smak fra sauser og krydder. Prøv det i en salat, ramen eller pad thai.

7. Pizza Margherita

Pizza Margherita er en italiensk klassiker fra Napoli, med smaksrike tomater og mozzarella. Topp med frisk basilikum.

8. Gulrotsuppe

Denne varmende suppen er en av våre mest populære, og inneholder både frisk appelsinjuice, fersk ingefær og chili. Se steg i både oppskrift og video. 

9. Linsegryte

Prøv denne gode gryten med smaker fra India. Her finner du både hermetiske tomater, kokosmelk, linser og mange gode krydder.

10. Kjøttfri lapskaus

I denne enkle lapskausen har vi byttet ut kjøtt med myke vegetarboller, som varmes i kraften av poteter og rotgrønnsaker.