Slik griller du kyllingfilet
Nøkkelen til saftig kylling på grillen er å kunne bruke og forstå forskjellen på indirekte og direkte varme.
- Direkte varme er rett over varmen der det er ekstremt høy temperatur. Ved grilling på direkte varme legges maten rett over varmekilden.
- Indirekte varme er den delen av grillen som ikke har direkte undervarme. Ved grilling på indirekte varme legges maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen", helst under lokk.
Bruker du kullgrill, fyll kull i halve grillen. Bruker du gassgrill, fyrer du kun opp halvparten av blussene.
Slik griller du kyllingfilet:
- Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og pensle dem med litt olje (eventuelt mariner filetene tidligere på dagen eller dagen før).
- Grill kyllingen på direkte varme til de er gylne på begge sider, i ca. 2 minutter.
- Legg dem deretter over på indirekte varme, sett om mulig på lokk.
- For best resultat, bruk steketermometer. Når filetene har en kjernetemperatur på 68 °C er de ferdige.
Grill kylling med marinader
Kylling som grillmat kan varieres i det uendelige, mye takket være bruk av marinader. Hvor lenge kjøttet skal ligge i marinade avhenger av hvor god tid du har eller hvor mye smak du vil ha på kjøttet.
Det er enkelt å marinere kylling, slik gjør du det:
- Legg kyllingen som skal marineres i en brødpose av plast, hell marinaden oppi, knyt igjen og ha i kjøleskapet.
- Kyllingen bør minimum legges i marinade én time i forveien, men gjerne lengre tid om du har mulighet. Jo lengre den får ligge i marinaden i kjøleskapet, jo bedre blir resultatet.
Har du lite tid eller tålmodighet til å vente mens kjøttet godgjør seg i flere timer, kan du «hurtigmarinere» ved å brukke grillsauser og dipper.