Maisbrød

Maisbrød

Ingredienser

150 g maismel eller fint polenta
150 g hvetemel
50 g sukker
3 ts bakepulver
2 stk egg
2,5 dl kefir eller kulturmelk
50 g smeltet smør

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Et saftig amerikansk maisbrød, eller corn bread, med søte undertoner, som spises til kalkunen på Thanksgiving-feiringen i november. Du kan bruke både finkornet polenta og maismel i denne oppskriften. Cornbread smaker også kjempegodt for seg selv, for eksempel til en kopp te.

  1. Sett ovnen på 220 grader.
    Sett ovnen på 220 grader.
  2. Bland de tørre ingrediensene for seg, og de våte for seg. Bland de våte ingrediensene inn i de tørre, og rør godt til du har en klumpfri røre.
    Bland de tørre ingrediensene for seg, og de våte for seg. Bland de våte ingrediensene inn i de tørre, og rør godt til du har en klumpfri røre.
  3. Hel røren i en smurt springform på 23 cm. Stek brødet midt i ovnen på 220 grader i 20 minutter. La brødet avkjøle litt før du deler det opp.
    Hel røren i en smurt springform på 23 cm. Stek brødet midt i ovnen på 220 grader i 20 minutter.
La brødet avkjøle litt før du deler det opp.
  4. Smaker kjempegodt til kalkun og kylling, men også til gryteretter og ovnsretter med storfe og lam.
    Smaker kjempegodt til kalkun og kylling, men også til gryteretter og ovnsretter med storfe og lam.