Ovnsbakte søtpoteter med rosmarin- og sitronsalt

Ovnsbakte søtpoteter med rosmarin- og sitronsalt
Litt sunnere

Ingredienser

Ovnsbakte søtpoteter med rosmarin- og sitronsalt

4 stk store søtpoteter
4 stk hvitløksfedd, uskrelt
0,5 stk sitron
4 ss olivenolje
2 ss grovhakket, frisk rosmarin
1,5 ss flaksalt

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Oppskrift på hjemmelagd søtpotet chips med olivenolje, rosmarin og sitronsalt. Søtpoteter er et kjempegodt og sunnere alternativ til vanlige poteter, og kommer virkelig til sin rett når de bakes i ovnen. Enkelt og veldig godt!

  1. Støt sammen rosmarin, salt og revet skall av ½ sitron i en morter eller lignende.
  2. Vask og skrell søtpotetene eller la skallet være på. Skjær i båter og legg over på et stekebrett med bakepapir. Tilsett knuste hvitløkfedd og sitron skåret i grove biter. Drypp over olivenolje og bland alt godt sammen.
  3. Stek søtpotetene ved 200 grader til de blir gylne og møre, ca. 30 minutter. Dryss over rosmarin og sitronsaltet før servering.