Porsjonsberegning av julemat

Porsjonsberegning av julemat
Hvor mye ribbe skal man servere til en person og hvor mye lutefisk må man kjøpe til ti personer? Vi gir deg oversikten over hvor mye du skal beregne per person når det gjelder julemat.

Her får du porsjonsberegningen for voksne og barn under tolv år. 

  HVA

  VOKSEN

  BARN

  Ribbe, rå
  med medistertilbehør 

  400 g
  ca 350 g 

  200 g
  150 g 

  Medisterkaker, som tilbehør

  100-125 g

  80 g

  Julepølse, som tilbehør

  100-125 g

  80 g

  Pinnekjøtt, før utvanning
 

  med vossakorv 

  Ca 500 g,
  storspisere: 750 g
  400 g 

  250g

  250g

  Vossakorv, som tilbehør

  100 g

  80 g

  Steker, benfri

  Ca 250-300 g

  150 g

  Steker, med ben

  Ca 350 g-400 g

  150 g

  Storfe filet

  Ca 200-250 g

  100 g

  Kalkun, hel og rå
  Kalkun, bryst 

  500 g
  200-250 g 

  250 g
  150 g 

  And, hel og rå
  And, bryst 

  500 g
  200-250 g 

  250 g
  150 g 

  Gås, hel og rå

  500 g

  250 g

  Rype, hel og rå

  1 stk

  En halv

  Lutefisk

  Ca 500 g pr porsj.
  750-1000 g til to
  porsj.

  250 g

  Hel juletorsk

  Ca 350-400 g

  300 g

  Rakfisk, ren filet
  som hovedmåltid
  som smårett 

  150 g

  80 g

 

  Fiskefilet uten ben

  180-200 g

  125 g

  Poteter

  150 g

  75 g

  Grønnsaker

  150 g

  75 g

  Saus

  ¾-1 dl

  ¾ dl