Porsjonsberegning av julemat

Porsjonsberegning av julemat

Hvor mye ribbe skal man beregne per person og hvor mye lutefisk må man kjøpe til ti? Vi gir deg oversikten over hvor mye du skal beregne per person når det gjelder julemat.

Her får du porsjonsberegningen for voksne og barn under 12 år:

Porsjonsberegning ribbe

Klassisk ribbe med spør svor og god smak hører for mange julen til. 

Hva

Voksen

Barn

Ribbe, rå

400 g

200 g

Ribbe, rå med medistertilbehør 

Ca. 350 g   

150 g 

Medisterkaker, som tilbehør 

100-125 g 

80 g

Julepølse, som tilbehør

100-125 g 

80 g

  • Vår beste oppskrift på juleribbe finner du her

Klassisk ribbetallerken med julepølse og mandelpoteter. Klassisk ribbetallerken med julepølse og mandelpoteter.

Porsjonsberegning av pinnekjøtt

Pinnekjøtt er julemat med lange tradisjoner. Husk tilbehør som kålrabistappe, vossakorv og poteter!

Hva

Voksen

Barn

Pinnekjøtt, før utvanning

Ca. 500 g   

250 g

Pinnekjøtt, før utvanning med vossakorv som tilbehør     

400 g 

250 g

Vossakorv, som tilbehør

100 g

80 g

  • Oppskriften på tradisjonelt pinnekjøtt finner du her

Har du en storspiser i familien kan du beregne 750 g pinnekjøtt!
Tradisjonelt pinnekjøtt med kålrabistappe, vossakorv og poteter. Tradisjonelt pinnekjøtt med kålrabistappe, vossakorv og poteter.

Pensjonsberegning av tilbehøret til julematen

Alle er enige om at tilbehøret er vel så viktig når ribba, lutefisken, pinnekjøttet eller torsken skal serveres.

Hva

Voksen

Barn

Poteter

200 g

75 g

Grønnsaker

150 g

75 g

Saus

¾-1 dl

¾ dl

Vossakorv

100 g

80 g

Julepølse

100-125 g    

80 g

Medisterkaker   

100-125 g     

80 g

  • Alt om julens beste tilbehør finner du her!

Saus er en viktig del av julemåltidet. Saus er en viktig del av julemåltidet.

Porsjonsberegning av juletorsk, rakfisk og lutefisk

For mange er lutefisk, juletorsk og rakfisk et fast innslag i både førjulstiden og julen. 

Hva

Voksen

Barn

Lutefisk

Ca. 500 g pr. porsj.     

250 g

Hel juletorsk

Ca. 350-400 g

300 g

Rakfisk, ren filet som hovedrett    

150 g

 

Rakfisk, ren filet som smårett

80 g

 

Fiskefilet uten ben

180-200 g

125 g

  • Oppskrift på lutefisk finner du her
  • Oppskrift på rakfisk finner du her
  • Oppskrift på juletorsk finner du her

Juletorsk med tradisjonelt tilbehør som sandefjordsmør eller eggesmør og gulrøtter. Juletorsk med tradisjonelt tilbehør som sandefjordsmør eller eggesmør og gulrøtter.

Porsjonsberegning av stek

For mange hører skinkestek julen til, særlig med klassisk tilbehør er rødkål, poteter og saus.

Hva

Voksen

Barn

Steker, beinfri

Ca. 250-300 g   

150 g

Steker, med ben

Ca. 350-400 g  

150 g

Storfe filet

Ca. 200-250 g

100 g

Slik serveres julens skinkestek

Slik serveres julens skinkestek

For mange hører skinkestek julen til, og den er perfekt å tjuvstarte sesongen...

Skinkestek serveres ofte med tilbehør som rosenkål, mandelpoteter og brun saus. Skinkestek serveres ofte med tilbehør som rosenkål, mandelpoteter og brun saus.

Porsjonsberegning av kalkun, and, gås og rype 

Hva

Voksen

Barn

Kalkun, hel rå            

500 g

250 g

Kalkun, bryst

200-250 g     

150 g

And, hel rå

500 g

250 g

And, bryst 

200-250 g

150 g

Gås, hel rå

500 g

250 g

Rype, hel rå

1 stk.

En halv

  • Oppskrift på nyttårskalkun finner du her!
  • Oppskrift på and med appelsinsaus finner du her
  • Oppskrift på rype med rosenkål finner du her!

Kalkun er for mange en fast tradisjon på nyttårsaften. Kalkun er for mange en fast tradisjon på nyttårsaften.