Porsjonsberegning av julemat

Porsjonsberegning av julemat

Hvor mye ribbe skal man beregne per person og hvor mye lutefisk må man kjøpe til ti? Vi gir deg oversikten over hvor mye du skal beregne per person når det gjelder julemat.

Klassisk ribbe med spør svor og god smak hører for mange julen til. Her får du porsjonsberegningen for voksne og barn under 12 år:

Porsjonsberegning ribbe

 

Voksen

Barn

 Ribbe (rå)

 400g

 200g

 Ribbe (rå) med medistertilbehør

 350g

 150g

 Medisterkaker (som tilbehør)

 100-125g

 80g

Julepølse (som tilbehør)

 100-125g

 80g

Klassisk ribbetallerken med julepølse og mandelpoteter. Klassisk ribbetallerken med julepølse og mandelpoteter.
Årets best-i-test ribbe 2019

Årets best-i-test ribbe 2019

TV 2 Hjelper deg har kåret årets beste ribbe. Grøstad ribbe ble testvinner og...

Porsjonsberegning av pinnekjøtt

Pinnekjøtt er julemat med lange tradisjoner. Husk tilbehør som kålrabistappe, vossakorv og poteter!

 

Voksen

Barn

Pinnekjøtt, før utvanning

500 g   

250 g

Pinnekjøtt, før utvanning med vossakorv som tilbehør     

400 g 

250 g

Vossakorv, som tilbehør

100 g

80 g

Har du en storspiser i familien kan du beregne 750 g pinnekjøtt!
Tradisjonelt pinnekjøtt med kålrabistappe, vossakorv og poteter. Tradisjonelt pinnekjøtt med kålrabistappe, vossakorv og poteter.

Pensjonsberegning av tilbehøret til julematen

Alle er enige om at tilbehøret er vel så viktig når ribba, lutefisken, pinnekjøttet eller torsken skal serveres.

 

Voksen

Barn

Poteter

200 g

75 g

Grønnsaker

150 g

75 g

Saus

¾-1 dl

¾ dl

Vossakorv

100 g

80 g

Julepølse

100-125 g    

80 g

Medisterkaker   

100-125 g     

80 g

Saus er en viktig del av julemåltidet. Saus er en viktig del av julemåltidet.

Porsjonsberegning av juletorsk, rakfisk og lutefisk

For mange er lutefisk, juletorsk og rakfisk et fast innslag i både førjulstiden og julen.

 

Voksen

Barn

Lutefisk

Ca. 500 g   

250 g

Hel juletorsk

Ca. 350-400 g

300 g

Rakfisk, ren filet som hovedrett  

150 g

 

Rakfisk, ren filet som smårett

80 g

 

Fiskefilet uten ben

180-200 g

125 g

Juletorsk med tradisjonelt tilbehør som sandefjordsmør eller eggesmør og gulrøtter. Juletorsk med tradisjonelt tilbehør som sandefjordsmør eller eggesmør og gulrøtter.

Porsjonsberegning av stek og helstekt filet

For mange hører skinkestek julen til, særlig med klassisk tilbehør er rødkål, poteter og saus.

Hva

Voksen

Barn

Steker, beinfri

250-300 g   

150 g

Steker, med ben

350-400 g  

150 g

Storfe filet

200-250 g

100 g

Slik serveres julens skinkestek

Slik serveres julens skinkestek

For mange hører skinkestek julen til, og den er perfekt å tjuvstarte sesongen...

Skinkestek serveres ofte med tilbehør som rosenkål, mandelpoteter og brun saus. Skinkestek serveres ofte med tilbehør som rosenkål, mandelpoteter og brun saus.

Porsjonsberegning av kalkun, and, gås og rype 

Hva

Voksen

Barn

Kalkun, hel rå

500 g

250 g

Kalkun, bryst

200-250 g     

150 g

And, hel rå

500 g

250 g

And, bryst 

200-250 g

150 g

Gås, hel rå

500 g

250 g

Rype, hel rå

1 stk.

En halv

Kalkun er for mange en fast tradisjon på nyttårsaften. Kalkun er for mange en fast tradisjon på nyttårsaften.