Fra innsatt til ansatt

Fra innsatt til ansatt

Publisert 3. desember 2020
Frank Skråmo har en litt mer rufsete CV enn de fleste av oss. Men selv om veien fra innsatt til ansatt har vært tøff, er han nå en naturlig del av gjengen hos MENY Stavern.

Frank Skråmo hadde nesten gitt opp å få fast arbeid etter 11 år i fengsel. Som mange andre med en fortid bak murene har han slitt med å skaffe seg arbeid etter endt soning.

Etter å ha jobbet flere steder på midlertidige kontrakter ble det endelig full klaff da han kom til MENY Stavern og fikk tillit hos butikksjef, Thomas Eriksen.

Frank Skråmo hadde nesten gitt opp, men det ble full klaff da han kom til MENY Stavern og fikk tillit hos butikksjef Thomas Eriksen. Frank Skråmo hadde nesten gitt opp, men det ble full klaff da han kom til MENY Stavern og fikk tillit hos butikksjef Thomas Eriksen.

-Jeg hadde blitt skuffet så mange ganger og turte ikke håpe på å få fast jobb noensinne igjen, sier Frank, som blant annet har en fortid som brannmann og snekker.

51-åringen brukte tiden i fengselet til å utdanne seg til kokk og det nyter han godt av i dag som matarbeider i MENY.

Sammen for Livet

Frank takker den frivillige organisasjonen, Sammen for Livet for at han nå har fått fast jobb i MENY. Sammen med en Tobias kjørte han fra sted til sted for å høre om det var noen som ville satse på en tidligere innsatt. Det ble full klaff da han traff butikksjefen på MENY Stavern.

- Jeg har mener det er viktig at alle skal få en ny sjanse, og her på MENY Stavern har vi alltid bruk for motiverte og flinke folk, sier butikksjef Thomas Eriksen.

Han innrømmer likevel at han måtte tenke seg godt om før han valgte å satse på Frank. Etter en liten runde i tenkeboksen bestemte han seg for at dette var noe han ville prøve, og det har han ikke angret på. I begynnelsen hadde butikken et lønnstilskudd fra NAV og jobbet tett sammen med organisasjonen, Sammen for livet.

- Jeg anbefaler alle å bruke god tid i starten. Det er viktig å bli godt kjent med den man har planer om å ansette og bruke god tid til opplæring. Frank begynte hos oss i januar og i september bestemte vi oss for å satse for fullt og gi ham fast jobb, sier Thomas.

Drømmer om krepsehaler

Da Frank begynte i MENY hadde han ansvaret for å jobbe med å redusere matsvinnet i butikken. I dag er det han som har ansvaret for alle pakkede ferskvarer og priser ned varer som holder på å gå ut på dato. I tillegg er det han som bestiller riktig mengde varer og prøver etter beste evne å redusere svinnet samtidig med at butikken skal bugne av godsaker.

- Jeg er veldig glad i jobben min, og merker at jeg fort kan bli litt «nerdete» når det gjelder arbeidsoppgavene mine. I høstferien drømte jeg om noen krepsehaler som var i ferd med å gå ut på dato, ler Frank.

Han føler også at han er blitt veldig godt mottatt på jobben.

- Jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag, og føler at kollegene mine godtar meg som den jeg er. Nå er jeg også blitt så varm i trøya at jeg til og med er klar for sosiale sammenkomster med gode arbeidskollegaer, sier Frank.