Matfaglig kompetanse
MENY har som mål å ha de mest faglig kompetente medarbeiderne. Det handler om å rekruttere sjømathandlere, butikkslaktere (nå slått sammen til ferskvarehandler), kokker og dem med fagbrev innen salgsfaget. Totalt pr 2022 har 1200 ansatte i MENY fagbrev.
Fokus på matfaglig fagkompetanse handler også å om å ta inn lærlinger. MENY hadde 187 lærlinger i 2022, og målet er at 3 av 5 av dem får fast jobb i MENY.
Rektruttering til matfagene
Vel så viktig er det å bidra til å øke rekrutteringen til de matfaglige yrkesfagene. Søkertallene her har dessverre vært svært lave de siste årene, og MENY jobber aktivt opp mot opplæringskontorene i et forsøk på å snu disse tallene.
Intern opplæring
De ansatte i MENY må være gode kundeveiledere, og for å gi dem de beste forutsetningene er det utviklet et omfattende digitalt læringsverktøy. Her legges løpende ut nye kurs.
For at alle som jobber i MENY trekker i samme retning, er det utarbeidet en visjon og felles verdier. Verdiene sier noe om hva MENY står for - og de forplikter!