Alle vil ha veganpizza!

Alle vil ha veganpizza!

Oppdatert 12. mars 2018
Sjelden har en nyhet blitt revet ut av hyllene på så kort tid. Bare et par uker etter lanseringen er nesten samtlige Folkets Oumph!-pizzaer utsolgt og lagrene tomme. Det jobbes nå på spreng for å få veganpizzaen tilbake i MENY-hyllene.

I uke 8 lanserte UNIL den første veganske pizzaen i norsk dagligvare: Folkets Grillet Oumph! På drøye to uker ble 3800 veganske pizzaer revet vekk hos MENY, ikke bare i Oslo, men rundt om i landet. Flere har prøvd den nye veganske pizzaen enn de to nye variantene til Pizza Grandiosa, som ble lansert i samme periode.

- Det er sjeldent at et helt nytt produkt i frysedisken tar av så raskt, og det nesten uten markedsføring. Vi kan heller ikke huske å ha opplevd, så kort tid etter lansering, så mange henvendelser på grunn av en utsolgt-situasjon. Pizzaen er blitt en buzz i sosiale medier, sier kommunikasjonsrådgiver Nina Horn Hynne i MENY.

MENY jobber nå på spreng for å gi veganpizza til folket, og lover å være leveringsdyktige i slutten av mars.

- Vi beklager at vi er utsolgt. Her har vi rett og slett feilberegnet etterspørselen. Først nå skjønner vi at vegantrenden virkelig har tatt av i Norge. Når folk i Telemark står i kø for å kjøpe veganpizza, da er det ikke lenger bare noe som opptar trendsetterne på Grünerløkka, sier Horn Hynne.

Satser på vegetar
MENY skal være best på utvalg og valgalternativer, også innen vegetar.
– Vi har vi nå 115 vegetarprodukter, noe som er tilnærmet en dobling bare det siste året. I tillegg har flere av våre butikker egne ferskvaredisker og dedikerte matarbeidere som det lettere å velge vegetar, sier Hynne.

Fakta om Folkets Grillet Oumph!:

  • Inneholder 100% vekstbaserte ingredienser. Har en vegansk osteliknende topping med gode smelteegenskaper og grillet Oumph! (soyaprodukt) som tilfører fyldig grillsmak.
  • Er for alle som er glade i god italiensk pizza, ikke bare veganere og vegetarianere. Mange ønsker å spise mindre kjøtt, og da er denne pizzaen et veldig godt valg.
  • Produsert i Modena i Nord-Italia. Deigen heves i 24 timer før den håndstrekkes, toppes og bakes i vedovn.
  • Har sprø, luftig bunn og er toppet med grillet Oumph!, vegantopping, rødløk, paprika og tomatsaus laget av solmodne tomater dyrket ved Middelhavet.