Gull til norsk Angus i VM i biff

Gull til norsk Angus i VM i biff

Oppdatert 12. november 2021
- Vi sa i 2013 at vi skulle lage verdens beste biff, og det har vi nå beviselig gjort, sier Anbjørn Øglend styreleder i Norsk Angus. Onsdag mottok Norsk Angus fire medaljer, inkludert to gull, i VM i biff. – Dette er en lagseier sammen med MENY, angus-bøndene og Nortura.

Norsk Angus fikk to gullmedaljer, en sølv- og en bronsemedalje i World Steak Challenge i Dublin onsdag 10. novemberGull til Dry Age Entrecôte og bronse til Dry Age ytrefilet, begge modnet av Arne Sagedal, kjøttansvarlig hos Jacobs på Majorstua og medlem av MENY-Lauget, samt gull til Norsk Angus Entrecôte langtidsmodnet og sølv til Norsk Angus Ytrefilet langtidsmodnet


Biff i verdensklasse
 hos MENY
MENY har vært sentral i utvikling av Angus-produktene, og MENY-sjef Vegard Kjuus er nå svært fornøyd. 
- Premieringen viser at det er mulig å produsere Angus-biff i verdensklasse med basis i norsk råvare og norske arbeidsformer. Det er svært gledelig at vi kan levere våre kunder førsteklasses biff på et stabilt høyt nivå, sier Kjuus.  

World Steak Challenge er blitt en viktig arena hvor de internasjonalt   ledende kvalitetsprodusenter av biff konkurrerer om hvem som får frem de beste produktene. I konkurransen deltar bedrifter fra 23 nasjoner fra hele verdensentrale biffproduserende land som Argentina, Uruguay, Australia og USA. Premierte bedrifter bruker medaljeringen fra World Steak Challenge aktivt i kommunikasjon som dokumentasjon på verdensledende kjøttkvalitet.  

Lagseier
Premieringen er en lagseier for alle oss som har samarbeidet siden 2013 om å få frem stabile leveranser av høykvalitetskjøtt til norske forbrukere, sier Anbjørn Øglend i Norsk Angus og utdyper: Det dreier seg om våre Angus-bønders evne til å ta til seg lærdom. Videre at vi har etablert førsteklasses samarbeid med Meny-kjeden og fagfolkene i Meny-Lauget. Meny sikrer distribusjon, tilfører oss førsteklasses markedskompetanse, og bidrar også aktivt i utforming av sluttproduktet gjennom ulike former for produktmodning. Nortura er også en aktiv partner i disse prosessene gjennom sine leveranser, kompetanse og faglig rådgivning overfor produsentene. Merkevaren Norsk Angus er blitt en garantist overfor forbrukerne for norsk kjøtt i den absolutte verdenstopp. 

Kjøttprodusent Prima Jæren, eier av Norsk Angus, deltar i denne type konkurranser for å lære, men også for å sikre at produktene holder en høy internasjonal standard. Prima Jæren har deltatt en gang før i 2019 og da ble det en sølv– og en bronsemedalje.
Vi er både glade og stolte over at vi henter to gullmedaljer, og bedrer våre resultater betraktelig fra to år tilbake. Over de 15 årene vi har arbeidet frem disse konseptene, er det investert over NOK 100 millioner i utviklingsarbeid. Vi er stolte over at ressursene som er nedlagt nå resulterer i at vi kan dokumentere at Norsk Angus forsyner norske konsumenter med biff i verdensklasse!, avslutter Øglend.

 

Kontaktpersoner: 

  • Anbjørn Øglend, Styreleder i Norsk Angus AS. tlf. 90791665, anbjorn@prima.as  
  • Espen Lie, leder av MENY-Lauget og kategoriansvarlig ferskvare, tlf. 916 64 727 espen.lie@meny.no 
  • Vegard Kjuus, Leder av MENY-kjeden vegard.kjuus@meny.no, tlf. 982 34 819