Medaljedryss til MENY i NM i Sjømathandler

Medaljedryss til MENY i NM i Sjømathandler

Oppdatert 29. september 2022
MENY-matarbeidere tok både gull og sølv i NM i Sjømathandler. I tillegg stakk de av med alle medaljene i klassen for lærlinger. – Det er viktig for MENY å utvikle matgleden og fagkompetansen til våre matarbeidere. Det ligger hardt arbeid og mye trening bak, så vi er svært stolte over resultatene, sier MENY-sjef Vegard Kjuus.

Christian Holth Clasen fra Oslo, ferskvaresjef hos MENY Gystadmarka, stakk av med den gjeveste medaljen og kan titulere seg selv som norgesmester.
- Jeg er kjempeglad for å vinne. Det er gøy å konkurrere i noe man er ordentlig interessert i. Jeg tror også at det gjør at jeg yter det lille ekstra til kunder som jakter på noe nytt og spennende. Dialogen med kundene er det mest givende med å jobbe som sjømathandler, sier Holth Clasen, som tidligere har vunnet NM-gull i sjømathandler for lærlinger.

Det ble en lang finaledag under NM i Kristiansand i går. De åtte finalistene, som kvalifiserte seg via uttak i vår, måtte gjennom fire deler: Varemottak, håndskjæring, servere innovative retter for barn og eksponering av sjømat i disk.

Malin Lindal Olaussen, som jobber hos MENY Sørlandsparken, tok sølv, mens Hedda Leversen Larsen fra Fisketorget i Stavanger tok bronse.
- Det er skikkelig gøy å få lov å fremme faget på denne måten. Jeg er lidenskapelig opptatt av norsk sjømatnæring og matlaging, sier Lindal Olaussen.

MENY-lærlinger på pallen
Under NM i Sjømathandler ble det også delt ut medaljer i klassen for lærlinger. Linda Helene Johansen, fiskeansvarlig hos MENY Skedsmokorset, stakk av med førsteplassen, mens Jonas Bjørgaas Rogne, assisterende ferskvaresjef hos MENY Gystadmarka, fikk sølv. Mimoun Kandrouch (51), som jobber hos MENY Drøbak City, tok bronse.

Vegard Kjuus er godt fornøyd med NM-resultatene. Han vet at det ligger mye hard trening bak.
- Å gjøre det bra i NM er en viktig del av vårt løpende arbeid med å bygge matfaglig kompetanse. Alle NM-deltakerne er fantastiske ambassadører, både internt og for matfaget, avslutter Kjuus.


Yrkes-NM arrangeres under World Skills i Sørlandshallen i Kristiansand 26.-29. september. Dette er en fagkonkurranse for ulike yrkesfag, inkludert matfagene. Tirsdag 26. september ble det gjennomført norgesmesterskap i sjømathandler i to klasser. Onsdag var det NM i butikkslakter for lærlinger. Her deltok fem fra MENY.