Brød i langpanne

Hvis det går mye brød til frokost, lunsj og matpakke, kan det lønne seg å bake store porsjoner. Denne oppskriften gir 4 gode grovbrød som du kan steke samtidig i langpanne. 4 porsjoner = 4 stk brød
Brød i langpanne

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

For et enda saftigere brød kan du tilsette litt chiafrø i deigen. Valnøtter er også godt.

Slik gjør du

  1. Bland de tørre ingrediensene raskt sammen.
  2. Tilsett lunkent vann og elt deigen godt. La heve i ca 1 time.
  3. Kna deigen og form 4 brød. Legg dem ved siden av hverandre på bakepapir i langpannen. La etterheve i ca 30 min. Sett ovnen på 210 grader.
  4. Pensle brødene med vann og dryss over litt linfrø. Stek på nederste rille i ovnen i 50-60 minutter. Hvis brødene blir for mørke i fargen kan du legge et bakeark over mot slutten av steketiden. Kjennes brødene tunge kan det være at de må steke litt lenger.