Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Asparges- og vårløkterte

Asparges- og vårløkterte

Ingredienser

2 plater butterdeig
10 stk grønn asparges
1 bunt vårløk
1 dl crème fraîche
1 stk egg
75 g parmesan
olivenolje
salt
pepper
friske urter
Kjøp i MENY Nettbutikk

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Kjempelekker terte, perfekt til koldtbordet eller som en vegetarrett til middag. Til 2-4 personer.

  1. Tin butterdeigplatene. Finn frem de øvrige ingrediensene.
  2. Legg platene oppå hverandre og kjevl de ut til et rektangel (på et melet bakebord). Løft butterdeigen over på et stekebrett dekket med bakepapir.
  3. Bruk spissen på en kniv og lag en 2 cm bred kant rundt hele rektangelet (skjær litt ned i deigen men ikke helt igjennom). Prikk midten løst med gaffel.
  4. Pensle kanten med sammenvispet egg. Rør resten av egget sammen med crème fraîche og parmesan. Smak blandingen til med salt og kvernet pepper.
  5. Skjær av de nederste 2–3 cm av aspargesen. Spar to asparges til pynt og del resten i to på midten (tykke asparges kan først deles i to på langs). Rens vårløken og bland vårløk og delte asparges med en liten klunk olivenolje, salt og pepper.
  6. Smør halvparten av crème fraîche-fyllet innenfor den markerte kanten på butterdeigen.
  7. Stek bunnen ved 200 grader i ca. 10 minutter, eller til fyllet har blitt gyllent og kanten har hevet seg og fått litt farge. Hell forsiktig over resten av fyllet og legg på vårløk og asparges. Stek terten videre i ovn i ca. 20 minutter.
  8. Skjær de to siste aspargesene i tynne bånd ved hjelp av en skreller. Mariner båndene med litt olivenolje, salt og pepper. Pynt den nystekte terten med aspargesbånd og friske urter.

Tips

Skjærgaardsløk er også godt i paien, bytt isåfall ut halvparten av vårløken med dette.

Relaterte oppskrifter