Slik lager du perfekt bruschetta og 4 spennende toppings

Slik lager du perfekt bruschetta og 4 spennende toppings

Få med deg disse tipsene for perfekt sprø bruschetta – hver gang, og forslag til toppings.

Som mye annet digg, kommer også bruschettaen fra Italia. Bruschetta er godt til lasagne, supper, og perfekt som forrett eller en helt egen rett i seg selv.

Når italienerne ville kvitte seg med gammel loff, grillet de loffskiver og hadde på litt olivenolje, hvitløk og salt.

- Det er basisen, og herfra kan du toppe med alt mulig, sier MENY-kokk Ingrid Fugelli.

På sommeren spiser vi mye skalldyr, og da blir det fort litt loff og bagetter til overs. Ikke kast! Lag heller bruschetta. 

Til bruschetta:

Ingrid elsker en sprø og saftig bruschetta og deler sine beste triks:

Velg fint brød og del på skrå

- Du kan selvfølgelig grille brød i alle varianter, men skal jeg servere gjester må brødet være fint.

Har jeg en bagett for hånden, skjærer jeg den på skrå og pensler de avlange sidene godt med olivenolje, før jeg legger dem på grillen.

Klassisk bruschetta er fint, gjerne daggammelt brød, grillet i hvitløk, olivenolje og salt, toppet med tomat og basilikum. Klassisk bruschetta er fint, gjerne daggammelt brød, grillet i hvitløk, olivenolje og salt, toppet med tomat og basilikum.

Grill begge sider av brødet

Uansett om du bruker brødskiver eller bagetter, er det viktig at begge sider grilles til de blir sprø. Ellers risikerer du en våt og dvask bruschetta, og det vil du ikke ha!

Når brødet er sprøtt, deler du et hvitløksfedd i to og gnir hvitløken godt inn – på den ene siden. Dryss over havsalt.

Lag klart bruschetta og topping dagen før

Skal du ha gjester kan du godt grille brødet og lage topping i forveien, men selve anretningen gjør du rett før servering

Gjør du alt klart og setter dem i kjøleskapet får du en soggy og seig bruschetta. Ha på hvitløk og alt det gode rett før servering, så blir resultatet perfekt.

Inviter venner på bruschetta-party. Grill ferdig en haug med brødskiver, sett frem mye digg topping på bordet og la gjestene lage sine egne!

Forslag til spennende topping på bruschetta:

Toppingen kan variere i det uendelige, vi anbefaler disse fire variantene:  

1. Bruschetta med avokado og tomat

Klassisk bruschetta toppes gjerne med hvitløk, basilikum, tomat og god olivenolje. Denne varianten har avokado som bidrar til å friske opp retten. 

- Topp burschettaene med noen dråper balsamicoeddik, litt pinjekjerner, en klype salt og kvernet pepper, avokado og solmodne norske tomater for en frisk og god sommervariant.

Bruschetta med avokado og tomat Bruschetta med avokado og tomat

2. Bruschetta med spekesinke og mozzarella

Husk at retten ikke blir bedre enn kvaliteten på råvarene dine, så bruk en god olivenolje, solmodne tomater, og en god spekeskinke som toscanaskinke eller parmaskinke. Osten burrata kan også brukes.

Bruschetta med mozzarella og god spekeskinke er inspirert av både Spania og Italia. Bruschetta med mozzarella og god spekeskinke er inspirert av både Spania og Italia.

3. Bruschetta med gorgonzola og druer

En spennende og litt annerledes bruschetta med blåmuggost, druer, honning og balsamico. Dette er virkelig en fest for smaksløkene med en perfekt blanding av søtt og syrlig.

- Perfekt som forrett når du vil imponere gjester eller som lunsj når du vil unne deg noe ekstra godt!

En spennende bruschetta med blåmuggost, druer, honning og balsamico. En spennende bruschetta med blåmuggost, druer, honning og balsamico.

4. Bruschetta med asparges, egg og bacon

Her en oppskrift på bruschetta med egg, knasende sprø og nygrillede asparges, bacon og parmesan – ja, en lykkeblings uten sidestykke!

En luksus-brødskive med asparges, bacon og kokt egg. En luksus-brødskive med asparges, bacon og kokt egg.