Roastbiff

Roastbiff er en favoritt for mange, spesielt oppskåret på koldtbordet sammen med tilbehør som remulade, sylteagurk, potetsalat og sprø løk. Du får alltid kjøpt nyskåret roastbiff i ferskvaredisken hos MENY, men hva med å lage den selv? Det er enkelt og gir et ekstra smakfullt resultat. Bruk flatbiff eller mørbrad.
Roastbiff

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Surr gjerne kjøttet med hyssing, da er det lettere å få det jevnt stekt og pene skiver.

Slik gjør du

  1. Gni kjøttet inn med salt og pepper og forvarm stekeovn til 120 °C .
  2. Varm opp en stekepanne eller grillpanne og svi kjøttet på høy varme på alle sider. Slik får det en god stekeflate rundt det hele.
  3. Legg så kjøttet over i ildfast form og stikk et steketermometer inn til midten av kjøttstykket. Sett formen midt i stekeovn, og stek til ønsket kjernetemperatur.
  4. Husk at du kan bruke mer eller mindre varme på ovnen, basert på hvor god tid du har. Det avgjørende er kjernetemperaturen. Det er vanskelig å si noe eksakt om tid, men det tar i overkant av 1 time per kilo ved ovn på 120 grader.
  5. Når steketermometeret viser 60°C er snittflaten rød, slik som på bildet. Ved 65°C er den rosa og 70-80°C blir kjøttet grått.
  6. La kjøttet hvile etter at det er ute av ovnen, ca. 30 minutter er en god tommelfingerregel. Fordi kjøttet stekes på forholdsvis svak varme vil ikke kjernetemperaturen øke betraktelig etter at kjøttet tas ut av stekeovnen, ca. 2 grader.
  7. Avkjøl kjøttet helt før du skjærer det i skiver. Bruk gjerne en påleggsmaskin for å få tynne og jevne skiver.