Hjemmelaget pistasjis

Imponer med hjemmelaget is! Pistasjnøtter har en mild og rund nøttesmak. Den bløte smaken harmonerer godt med fløten i iskremen og gjør totalopplevelsen unik og kremet. 6 porsjoner tilsvarer 1,5 liter is. Oppskriften gir ca. 1 1/2 liter ferdig is og tar ca. 4 timer.
Hjemmelaget pistasjis

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Bruk en hurtigmikser og kjør pistasjkjernene helt fint sammen med halvparten av sukkeret.
  2. Bland melk og fløte i en kasserolle og kok opp blandingen.
  3. Visp sammen eggeplommer og resten av sukkeret i en bolle, visp til sukkeret har løst seg opp og blandingen har blitt litt luftig.
  4. Hell den varme fløtemelken over eggeplommene mens du visper. Hell alt tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig opp under stadig omrøring. Blandingen skal tykne (som vaniljesaus), men må for all del ikke koke. Sil det hele over i en ren bolle, visp inn de malte pistasjnøttene og avkjøl isblandingen.
  5. Kjør isen i en iskremmaskin for best resultat eller sett bollen i fryseren. Visp da opp blandingen flere ganger under innfrysning for å unngå iskrystaller. Blir isen veldig hard kjører du den raskt i en kjøkkenmaskin til isen blir glatt og jevn. Sett den tilbake i fryseren 20 minutter om den blir for bløt. Dryss til slutt over grovhakket pistasj.