Hjemmelaget is

Hjemmelaget iskrem er enkelt å lage. Her får du en grunnoppskrift på vaniljeiskrem som du kan spise som den er eller tilsette akkurat hvilke smaker du ønsker. Hva med for eksempel biter av karamell og hjemmelaget karamellsaus? Oppskriften er til ca. 12 porsjoner.
Hjemmelaget is

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Splitt vaniljestangen i to og skarp ut frøene. Ha både stenger og frø sammen med sukker og vann i en kjele. Kok til det begynner å tykne og fjern så vaniljestangen.
  2. Pisk eggeplommene i en kjøkkenmaskin på høy hastighet, mens du sper med den varme sukkerlaken. Pisk til luftig eggedosis.
  3. Pisk fløten til løs krem og vend inn i eggedosisen. Tilsett evt. smak etter eget ønske. For eksempel karamell i biter, hjemmelaget karamellsaus, knuste daimsjokolader eller friske bær. Vend inn i isblandingen.
  4. Ha isblandingen i en passende form og sett i fryseren. Rør i isen av og til under innfrysingen slik at det ikke danner seg iskrystaller. Frys over natten og ta den ut ca. 15 minutter før servering.