Sitronkrem

Sitronkrem

Ingredienser

1 dl ferskpresset sitronsaft
1,5 dl sukker
1,5 ss maizena
2 stk egg
2 stk eggplommer
2 ss meierismør

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Lemon curd er en sitronkrem med engelsk opprinnelse. Den har etter hvert også blitt veldig populær i Norge – ikke så rart da den kan brukes til så mangt. Den er spesielt nydelig som tilbehør til scones og pannekaker, eller som dessert eller kakefyll.

  1. Kok opp sitronsaft og sukker i en liten kasserolle. Visp egg, eggeplommer og maisenna sammen i en bolle. Visp til blandingen er klumpfri. Hell den varme sitronsaften over eggeblandingen under omrøring.
  2. Ha alt tilbake i kasserollen og kok opp under konstant omrøring (bruk en visp). Kok kremen i ett minutt. Rør hele tiden med en visp for å unngå klumper. Trekk kasserollen til side og visp inn smøret. Hell kremen over i en bolle og avkjøl.(Skulle det være antydning til klumper i kremen bør den gnis igjennom en sil.)
  3. Oppbevar lemon curden i kjøleskapet. Holdbarhet ca. 2–3 uker.

Tips

Sitronkrem er nydelig som tilbehør til scones og pannekaker, eller som dessert eller kakefyll.

Relaterte oppskrifter