Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Kveitefilet med potetaioli og hummerhollandaise

Kveitefilet med potetaioli og hummerhollandaise

Ingredienser

Kveite

1200 g kveite
salt
pepper

Potetaïoli

500 g Gulløye poteter
1 fedd hvitløk
2 eggeplommer
1,5 dl rapsolje
2 dl H-melk
0,5 sitron
salt
pepper

Hummersmør

3 dl hummerkraft
0,5 chili
2 ss fennikelfrø
1 fedd hvitløk
2 ss tomatpuré
2 dl tørr hvitvin
500 g meierismør

Hummerhollandaise

3 eggeplommer
2 ss vann
0,3 sitron
300 g hummersmør
salt

Asparges

16 asparges
salt
smør

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Oppskrift på kveitefilet med aioli og hollandaise. Et festmåltid med råvarer av høy kvalitet.

  1. Kveite: Stek kveitefileten 3 minutter på hver side med smør og olje i pannen. Krydre med salt og pepper.
  2. Potetaïoli: Kok poteter og hvitløk møre. Slå av vannet og tilsett eggeplommer, rapsolje og melk. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  3. Hummersmør: Reduser hummerkraften med chili, fennikelfrø, hvitløk og tomatpuré. Tillsett vin. Reduser mer. Pisk inn smøret. Kjøl dette litt inn, før du presser gjennom en sil.
  4. Hummerhollandaise: Visp eggeplommene og vannet i varmt vannbad. Pisk inn hummersmøret litt og litt. Press saften av den halve sitronen og smak til med salt.
  5. Asparges: Kokes i godt, saltet vann med deilig smør, i maks 2 minutter. Kjøles raskt i isvann.