Kveitefilet med potetaioli og hummerhollandaise

Oppskrift på kveitefilet med aioli og hollandaise. Et festmåltid med råvarer av høy kvalitet.
Kveitefilet med potetaioli og hummerhollandaise

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Kveite: Stek kveitefileten 3 minutter på hver side med smør og olje i pannen. Krydre med salt og pepper.
  2. Potetaïoli: Kok poteter og hvitløk møre. Slå av vannet og tilsett eggeplommer, rapsolje og melk. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  3. Hummersmør: Reduser hummerkraften med chili, fennikelfrø, hvitløk og tomatpuré. Tillsett vin. Reduser mer. Pisk inn smøret. Kjøl dette litt inn, før du presser gjennom en sil.
  4. Hummerhollandaise: Visp eggeplommene og vannet i varmt vannbad. Pisk inn hummersmøret litt og litt. Press saften av den halve sitronen og smak til med salt.
  5. Asparges: Kokes i godt, saltet vann med deilig smør, i maks 2 minutter. Kjøles raskt i isvann.