Helgrillet ananas med kryddersukker

Helgrillet ananas med kryddersukker

Ingredienser

1 stk ananas
1 dl lysebrunt sukker
2 ts malt kanel
0,5 ts malt nellik
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
1 klype chiliflak

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Ananas egner seg godt på grillen, server gjerne med vaniljeis eller pannacotta.

  1. Behold toppen på ananasen, men skjær vekk skall og bunn.
  2. Bland sammen sukker og alle krydderiene. Vend ananasene i kryddersukkeret og stikk eventuelt ananasen på grillspyd hvis du skal grille to samtidig.
  3. Grill ananasen over middels høy varme i ca. 45–60 minutter, eller til du kjenner at ananasen har blitt myk ved å trykke lett på den. Snu ofte for jevn grilling og for å unngå at ananasen blir brent.
  4. Skjæres i tynne skiver ved servering.