Bakt høstsalat med frukt og honning

Bakt høstsalat med frukt og honning

Ingredienser

4 stk gulrøtter
2 stk Pastinakk
1 stk rødløk
1 stk pære
1 stk eple
4 stk plommer
2 ss flytende honning
0,5 stk sitron
olivenolje
timian
salt
pepper

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Bland gjerne frukt og rotgrønnsaker! Stekte eller bakte rotgrønnsaker er fulle av sødme, og passer utmerket i en salat med honning.

  1. Skrell og skjær grønnsakene i jevne biter. Skjær eple og pære i båter eller skiver, del plommene i to og fjern steinen.
  2. Legg frukt og grønt utover på et stekebrett dekket med bakepapir. Press over sitronsaft og drypp over honning, tilsett timian og 2–3 ss olivenolje. Krydre med salt og pepper og vend alle ingrediensene godt sammen.
  3. Bak «salaten» ved 210 °C til grønnsakene er møre, ca. 30 minutter. Rist på formen et par ganger underveis i stekingen.