Grillet auberginekompott

Grillet auberginekompott

Ingredienser

2 stk aubergine
2 ss smør
sitron
salt
pepper
olivenolje
frisk persille

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Når du griller auberginen på denne måten får kjøttet en utpreget røyksmak. Tilsett litt mer smør for en rundere smak hvis du ønsker det. Server kompotten som dipp med grillet brød eller som spennende tilbehør til lammekjøtt eller hvit fisk.

  1. Legg hele auberginer på grillen eller i en varm jernpanne. Grill auberginene over middels høy varme til de blir helt myke over det hele, det tar ca. 1 time. Snu auberginene etter hvert som du ser de faller sammen. Er du usikker på om de er ferdige, kan du la dem ligge litt til.
  2. Del de grillede auberginene på langs og skrap ut alt kjøttet med en skje. Ha auberginekjøttet over i en kasserolle og visp inn smøret (bruk ev. en stavmikser). Smak kompotten til med noen gode dråper sitronsaft, salt og kvernet pepper.
  3. Drypp over litt olivenolje, litt ekstra sitron og litt hakket persille før servering.