Parmesanstekte nypoteter

Parmesanstekte nypoteter

Ingredienser

600 g nypoteter
olivenolje
50 g revet parmesanost
1 ss rosmarin
flaksalt

Tidsforbruk

Vanskelighetsgrad

Middels

Oppskrift på saftige nypoteter med en sprø og gyllen parmesanskorpe etter en tur i ovnen. Perfekte poteter som tilbehør til biffen eller annet godt kjøtt.

  1. Vask og skrubb potetene og kok dem 10–12 minutter i saltet vann.
  2. Hell av vannet og damp potetene tørre.
  3. Del potetene i to eller i grove biter.
  4. Dekk et stekebrett med bakepapir.
  5. Hell over potetene, drypp over olivenolje og dryss over parmesan, hakket rosmarin og litt flaksalt.
  6. Bland alt godt sammen slik at olje, ost og rosmarin blir jevnt fordelt på potetene.
  7. Stek i ovn ved 215 grader i ca. 20 minutter, eller til potetene har blitt møre, gylne og sprø.