Krydret paprika- og tomatsuppe

Oppskrift på en sunn suppe med ovnsbakt paprika og chili, god kraft og hakkede tomater. Suppen får en fyldig god smak og en vakker farge. Server som middag med ferskt brød eller som forrett.
Krydret paprika- og tomatsuppe

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tips!

Blir det suppe til overs kan du bruke den som base i en pastasaus dagen etter.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Ta frem en stor ildfast form eller jerngryte du kan ha i ovnen. Grovhakk paprika, rødløk og chili og legg det i formen/gryten sammen med 5 hele fedd hvitløk med skall og en god kvast timian. Strø over litt salt og kvernet pepper. Sett formen midt i ovnen og la stå i ca. 30 minutter til grønnsakene er myke.
  3. Ta grønnsakene ut av ovnen og da bort de største timianstilkene, og klem hvitløken ut av skallet. Ha grønnsakene over i en food prosessor eller blender, og tilsett resten av ingrediensene. Kjør til en jevn suppe. Du kan også ha ingrediensene rett i en gryte og bruke stavmikser til dette.
  4. Kok opp, og la suppen putre i 8-10 minutter. Hvis du synes den er for tykk kan du tilsette litt vann.
  5. Server med en klatt rømme, ristede gresskarkjerner, grovhakket basilikum, litt kvernet pepper og godt brød.