Mini pavlova med vaniljekrem og bær

Enkel oppskrift på mini pavlova med vaniljekrem og bær. Små pavlovakaker med bær er små drømmer av noen kaker med marengsbunn og vaniljekrem. Ypperlig å servere som dessert på for eksempel 17.mai! Oppskriften gir 6-10 småkaker.
Mini pavlova med vaniljekrem og bær

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Marengs

Vaniljekrem

Tips!

Du kan også lage store kaker. Denne oppskriften holder til to større Pavlova-kaker. Tegn da opp to sirkler på ca. 22 cm på bakepapiret i stedet for mange små. Stek i ovnen på samme måte som minipavlovaene.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 150 °C.
  2. Visp eggehviter til hardt skum i en ren bolle og ha i eddik. Bland sukker og maisennamel og tilsett litt etter litt, mens du fortsatt visper.
  3. Når marengsen er blank og smidig fordeler du den med to skjeer på en stekeplate dekket med bakepapir. Lag runde kaker på ca. 8 cm i diameter. Stek marengs i 30-40 minutter på 150 °C. Avkjøl på rist.
  4. Stivpisk kremfløte og rør forsiktig inn kald vaniljekrem.
  5. Ha kremblanding på hver marengs og fordel bringebær, jordbær og blåbær på hver pavlova.
  6. Tips: du kan også pynte med multer, så har du en god dessert til vilt eller jul.