Sjokoladekake i langpanne

Sjokoladekake i langpanne

Ingredienser

Sjokoladekake

400 g smør
4 dl vann
6 ss Bakekakao
1 boks seterrømme
9 dl sukker
4 stk egg
9 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts salt
1 ss vaniljesukker

Glasur

150 g smør
3 ss kaffe
1 ss vaniljesukker
400 g melis
2 ss bakekakao
1 stk egg

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Saftig og enkel oppskriften på en klassisk favorittkake som passer perfekt når du skal servere kake til mange. Sjokoladekake er like populær hos liten som stor. Denne oppskriften på sjokoladekake i langpanne med rømme er enkel og passer til ca. 12 personer.

  1. Sett ovnen på 200 grader. Smelt smør i kjele, ha i vann og bakekakao, og kok opp.
  2. Hell over i bakebolle, ha i alt det tørre, og rømme og egg tilslutt. Hell r��ren over i en stor langpanne dekket med bakepapir. Stek på midterste rille i 25-30 minutter. Avkjøl på rist før du brer over glasuren.
  3. Glasur: Smelt smør og avkjøl. Ha i kaffe og vaniljesukker og rør godt. Bland inn melis og kakao. Ha glasuren over en i en bakeboller og pisk inn et egg for å få en jevn og fin glasur.
  4. Bre glasuren over kaken og ha på med ønsket pynt.