Saftig sjokoladekake i langpanne

Oppskrift på saftig, klassisk sjokoladekake med glasur. I denne kaken bruker vi rømme, noe som gjør den ekstra saftig. Sjokoladekake er en favoritt til barnebursdag og skoleavslutning. 2 porsjoner er til stor langpanne, og 1 porsjon er til liten langpanne.
Saftig sjokoladekake i langpanne

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader. Smelt smør i kjele, ha i vann og bakekakao, og kok opp.
  2. Hell over i bakebolle, ha i alt det tørre, og rømme og egg tilslutt. Hell røren over i en stor langpanne dekket med bakepapir. Stek på midterste rille i 25-30 minutter. Avkjøl på rist før du brer over glasuren.
  3. Glasur: Smelt smør og avkjøl. Ha i kaffe og vaniljesukker og rør godt. Bland inn melis og kakao. Ha glasuren over i en bakebolle og pisk inn et egg for å få en jevn og fin glasur.
  4. Bre glasuren over kaken og ha på med ønsket pynt.