Røkte kalkun- og kyllingpølser med rotmos og pinjekjerner

Digger dere pølser og potetmos? Prøv denne oppskriften på kalkun- og kyllingpølser med rotmos og pinjekjerner. En sunnere familiefavoritt.
Røkte kalkun- og kyllingpølser med rotmos og pinjekjerner

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. En sunnere familiefavoritt. Bruk kålrot, sellerirot, persillerot eller gulrøtter etter smak i mosen, kan også erstatte søtpoteter.
  2. Del brokkoli i buketter, kok dem møre i vann, ca. 5 min. Skrell og skjær rotfrukt i små biter, kok dem møre i vann, ca. 10-12 min. og hell av.
  3. Varm opp melk, og mos rotfruktene med melken. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.
  4. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne til de er gylne, ca. 3 min. Snitt pølsene, stek dem gylne i oljen og server med brokkoli, rotmos og pinjekjerner.
  5. Godt og enkelt! Næringsinnhold pr 100g: energi kcal 105, protein  5,5g, karbohydrat 6g, fett 6,5g, derav mettet fett 2g, salt 0,7g. Utviklet i samarbeid med matforskningsinstituttet Nofima