Hel, innbakt kylling

Prøv denne spennende oppskriften, hvor man baker kyllingen i en salt deig, som gjør den usedvanlig saftig og mør. NB! Deigen er veldig salt og skal ikke spises.
Hel, innbakt kylling

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Stek gjerne kyllingen raskt i en varm panne når den er tatt ut av deigen, for en god stekeskorpe.

Slik gjør du

  1. Fyll kyllingen med sitron, timian, hvitløk, smør og litt nykvernet pepper. Legg persille under skinnet på kyllingbrystet.
  2. Bland sammen mel, salt, eggehviter og vann til en deig. Kjevle ut deigen til en 1 cm. tykk leiv som er stor nok til å dekke hele kyllingen. Legg deigen over kyllingen, uten å lage hull på den. Stek i ovn på 190°C i ca. 1 1/2 time.
  3. La kyllingen hvile i ca. 15 min. etter steking. Skjær en bit av deigen for å få kyllingen ut. Resultatet er en saftig og smakfull kylling som kommer til å overraske de fleste.
  4. NB! Deigen er veldig salt og skal ikke spises. Serveres med ønsket tilbehør.