Hel, innbakt kylling

Hel, innbakt kylling

Ingredienser

Kylling

1 stk stor kylling,
25 g grovhakket persille
3 stk knuste hvitløksfedd
50 g smør
0,3 stk sitron
4 stk kvister fersk timian

Deig

1 kg hvetemel
800 g grovsalt
7,5 dl vann
2 stk eggehviter

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Prøv denne spennende oppskriften, hvor man baker kyllingen i en salt deig, som gjør den usedvanlig saftig og mør. NB! Deigen er veldig salt og skal ikke spises.

  1. Fyll kyllingen med sitron, timian, hvitløk, smør og litt nykvernet pepper. Legg persille under skinnet på kyllingbrystet.
  2. Bland sammen mel, salt, eggehviter og vann til en deig. Kjevle ut deigen til en 1 cm. tykk leiv som er stor nok til å dekke hele kyllingen. Legg deigen over kyllingen, uten å lage hull på den. Stek i ovn på 190°C i ca. 1 1/2 time.
  3. La kyllingen hvile i ca. 15 min. etter steking. Skjær en bit av deigen for å få kyllingen ut. Resultatet er en saftig og smakfull kylling som kommer til å overraske de fleste.
  4. NB! Deigen er veldig salt og skal ikke spises. Serveres med ønsket tilbehør.

Tips

Stek gjerne kyllingen raskt i en varm panne når den er tatt ut av deigen, for en god stekeskorpe.

Relaterte oppskrifter