Butter chicken

Hjemmelaget oppskrift på indisk butter chicken, også kalt smørkylling. En nydelig indisk gryterett med marinert kylling i yoghurt og spennende krydder som garam masala og gurkemeie. Denne klassikeren tar litt tid å lage men er vel verdt innsatsen.
Butter chicken

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Server gjerne nykokt ris til. Kok gjerne risen sammen med litt safran eller gurkemeie for ekstra smak og farge. I denne retten brukes mange krydder, mangler du noe er det bare å smake seg frem til sin egen smaksvariant.

Slik gjør du

  1. Start med å legge yoghurten i et kaffefilter og la overflødig væske renne av i ca. 30 minutter. Ha yoghurten i en bolle og bland inn de resterende ingrediensene til marinaden. Legg kyllingen i yoghurtblandingen og la stå i kjøleskapet i minst 1 time.
  2. Ha alle ingrediensene til sausen med unntak av fløte, smør og eplecider eddik i en kjele og la småkoke i ca. 1 time. Kjør til en jevn saus med en stavmikser.
  3. Stek kyllinglårene i ovnen på 180 grader til de er gjennomstekt. Dette tar ca. 45 minutter.
  4. Kok inn fløten til det gjenstår ca. halvparten.
  5. Kok opp tomatsausen i en kjele. Dra kjelen av varmen og pisk inn innkokt fløte og smør før servering. Smak evt. til med mer chili, ingefær, eplesider eddik, salt og pepper før servering.