Ovnstekt kyllingbryst med estragon og soppsaus

Ovnstekt kyllingbryst med estragon og soppsaus

Ingredienser

800 g kyllingbryst
4 dl sopp
2 stk skivet sjalottløk
2 stk hvitløksfedd
2 ss estragon
1 dl hvitvin
2 dl kyllingkraft
2 dl crème fraîche
2 ss smør
0,5 stk lime
0,5 ts gurkemeie

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Saftig kylling, av Christer Berens.

  1. Bland smør, halvparten av estragonen og halvparten av limen.
  2. Fordel smøret under skinnet på kyllingen.
  3. Salte og pepre kyllingen på begge sider.
  4. Stek kyllingen i to minutter på hver side.
  5. Sett kyllingen inn i ovnen på 150 grader med steketermometer. Stek til termometeret viser 62 grader (tar ca. ti minutter).
  6. Stek sopp og løk i samme pannen som du har stekt kylling.
  7. Øk varmen og tilsett hvitvin. Kok ned til halvparten og tilsett kyllingskraften. Kok ned til halvparten, senk varmen og tilsett creme fraische. Rør jevnlig og kok ned til sauskonsistens.
  8. Tilsett gurkemeie, estragon, limesaft, salt og pepper.
  9. Server med ris og sukkererter.