Fullkornspasta med tomat- og tunfisksaus

Fullkornspasta med tomat- og tunfisksaus

Ingredienser

400 g fullkornspasta
1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
2 ss olivenolje
1 ss tomatpuré
1 boks hakkede tomater
sukker
chilipulver
sort pepper
2 bokser tunfisk i vann
1 ss kapers
0,5 dl persille
1 dl revet parmesan

Tidsforbruk

Vanskelighetsgrad

Middels

“Spaghetti alla puttanesca” er en moderne italiensk pastarett med tomater, olivenolje, hvitløk og kapers. Du kan også bruke pastarør, -skruer eller andre typer, men velg helst fullkornsvarianter.

  1. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Skrell og hakk løk og hvitløk, og fres den i oljen på middels varme uten at den tar farge. Tilsett tomatpuré og grovhakkete tomater. Smak til med en klype sukker, chilipulver (eller fersk chili), og sort pepper. La sausen småkoke i ca. 5 minutter.
  2. Smuldre tunfisken grovt, og vend den inn i sausen. Tilsett kapers og persille, og evt. litt salt. Hell vannet av pastaen, og bland pasta med tomat- og tunfisksausen. Strø over parmesanost før servering.
  3. Oppskriften er hentet fra “Alle hjerters kokebok”

Oppskrift fra