Risotto med OUMPH!

Risotto med OUMPH!

Ingredienser

100 g Oumph! Kebab
2 stk grillede røde paprikaer (lag selv, eller kjøp ferdige)
1 stk gul løk
1 ss matolje
2 stk paprika
2 dl arborioris (risottoris)
1 dl hvitvin
5 dl vann
1,5 stk grønnsakbuljong
6 stk asparges
1 dl plantebasert fløte
1 dl revet plantebasert ost
2 ss finhakket persille og gressløk

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Den italienske klassikeren risotto åpner for mange smaksvariasjoner, - her oppskrift på en vegetarisk variant! Prøv nydelig vegetarisk risotto toppet med Oumph! kebab, grillet paprika og asparges.

  1. Kok opp 6 dl vann i en kjele og bland ut buljongterningen. Hakk den gule løken og to grillede paprikaer. Stek dem sammen med arborioris i matolje et par minutter.
  2. Hell så i hvitvinen og ca 1 dl buljong. Senk temperaturen til lav varme. Rør i risen ved jevne mellomrom, og tilsett varm buljong ettersom det koker inn i risen. Fortsett å røre i risen under hele koketiden.
  3. Når risen er kremete og litt al dente, tilsett fløten og la den koke opp. Ta kjelen av den varme plata, og rør i osten og urtene. Smak til med salt og pepper.
  4. Stek Oumph! og aspargesen i en varm panne, så de far litt farge. Ta-da! Oumph!-risottoen er klar!