Vegetarkarbonader

Vegetarkarbonader

Ingredienser

1 pose frisk rosenkål
2 ss smør
1 dl friske tranebær
2 dl eplejuice
400 g perlepoteter (eller mandelpoteter)
4 vegetarburgere

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Dette er en vegetarmiddag som passer like godt til både hverdag og fest. Rosenkål og tranebær er tilbehør som er klassisk til julekalkunen, men som også med enkle grep blir en spennende vegetarrett.

  1. Kok rosenkålen i godt saltet vann til de er møre. Hell av vannet og damp dem tørre. Stek rosenkålen raskt i 1 ss smør sammen med tranebær til de får farge. Ha på eplejuice og la koke et par minutter.
  2. Kok potetene møre med skall i saltet vann. Hell av vannet og damp potetene.
  3. Stek vegetarburgerne i 1 ss smør til de er gylne og gjennomvarme.