Dampede blåskjell

Oppskrift på dampede blåskjell i en eksotisk saus med hvitvin. Denne oppskriften er enkel å lage og full av smak. Perfekt på dager hvor du vil unne deg selv eller gjestene dine noe ekstra godt. Se også film for en annen variant hvitvinsdampede blåskjell.
Dampede blåskjell
Se video

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Tips!

Server gjerne med godt brød eller pommes frites.

Slik gjør du

  1. Fres løk og hvitløk i rapsolje i ca 2-3 minutter i en kjele. Kast knuste blåskjell, og ha resten i kjelen. La dampe under lokk i ett minutt. Ha i fløte, fiskekraft og hvitvin og damp videre under lokk til skjellene åpner seg. Pass på å ikke dampe blåskjellene for lenge, da blir de "melete".
  2. Smak til med saften og skallet av limen, salt og pepper, revet vårløk og ha over vårløk og frisk koriander. Kast de blåskjellene som ikke har åpnet seg.
  3. Server gjerne blåskjellene med godt brød.