Pasta med hjerteskjell

Hjerteskjell er en familie av muslinger, med form som et hjerte. De minner veldig om vongole, som du finner i Middelhavet. Smaken av hjerteskjell passer godt sammen med pasta og hvitvinssaus. Pasta med hjerteskjell er godt, raskt og enkelt!
Pasta med hjerteskjell

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Hjerteskjell er også godt på grillen. Pakk skjellene i folie sammen med urtesmør og hvitløk, og legg pakken rett på grillristen.

Slik gjør du

  1. Hjerteskjell kan inneholde en del sand, så la de ligge i rennende kaldt vann i 15. minutter.
  2. Kok pasta i lettsaltet vann. Når pastaen er ferdig kokt, tas den ut og legges i en bolle. Ha på olivenolje.
  3. Finkutt løk og fres i en gryte. Tilsett hvitvin og kok opp. Gryta skal være rykende varm når skjellene has i. Damp skjellene til de åpner seg. Ta ut skjellene og tilsett fløte i gryten.
  4. Tilsett den ferdigkokte pastaen og smak til med salt og pepper. Vend inn grovhakkede plommetomater (uten kjerne), finkuttet vårløk og skjell. Dryss på rikelig med hakket bladpersille. Press over frisk sitronsaft.