Ribbe med asiatisk vri

Er du ribbet for inspirasjon men har fremdeles rester i kjøleskapet? MENY-Laugets Espen Lie vet råd. Med enkle grep tar du ribba til nye og asiatiske høyder. - Det er mange måter å utnytte ribberestene på. En av mine favoritter er å vri ribba i asiatisk retning, ved å lage en god glaze. Blander du sammen litt gode grønnsaker og woker dette sammen med grove nudler, får du både en sunn og spennende vri på ribba, sier Espen S. Lie i MENY-Lauget.
Ribbe med asiatisk  vri

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

I denne oppskriften kan du bruke det du har av rester i kjøleskapet, en super måte å redusere matkast!

Slik gjør du

  1. Glaze: Kok opp hoisin saus med stjerneanis og chili, ta kjelen av platen, la avkjøle i romtemperatur, tilsett øvrige ingredienser.
  2. Stekte ribberester (uten ben) deles i ca 1 cm tykke skiver og legges i en ildfast form.
  3. Vend ribba med ca halvparten av glazen, dekk med aluminiumfolie og varm opp i stekeovnen ved 180 grader i ca. 15-20 minutter til ribba er gjennomvarm.
  4. Grønnsakene kuttes og wokes møre i rykende varm olje. Begynn med de grønnsakene som tar lengst tid, gulrot, rødløk og paprika.
  5. Tilsett finhakket hvitløk, ingefær, og halvparten av nøttene, rør om.
  6. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt, anrett.
  7. Ta ribba ut av ovnen og pensle med resten av glazen og anrett på woken. Topp retten med frisk mango, resten av nøttene og et dryss hakket frisk koriander.