Hjemmelagde elgkarbonader

Saftige og smakfulle elgkarbonader er tradisjonsrik høstmat, enten det skal være til hverdagsmiddag eller til helg. Hjemmelagde er ekstra godt, men du kan også kjøpe dem ferdig.
Hjemmelagde elgkarbonader

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Rør salt inn i kjøttdeigen til den blir seig. Rør inn potetmel, hvetemel, knuste einebær, tørkede kantareller og krydder.Tilsett egg og bland godt.
  2. Spe med fløte i to omganger, og rør godt mellom hver gang.
  3. Del deigen i åtte emner og form til karbonader på en våt fjøl. Stek i ca. 2 minutter på hver side til de er så vidt gjennomstekt.
  4. Server elgkarbonader til middag med rosenkål, sprøstekt bacon, stekte pæreskiver og tyttebær.
  5. Skjær pæren i skiver og stek i smør til de er gyldne, det tar ca 2 minutter.